RIGGAT RÅN

Oct 19th, 2018 | By | Category: 2018-10 okt, Recension

Omslag till Riggat rånAv Jonas Hafrén
Bokförlaget Sol, 2018
ISBN 978-91-22611-20-8, inbunden, 254 sidor

Feelgood-gangsterdrama vill författaren kalla denna snälla skurkbok. Det är en uppföljare till Pantbanken, och det är samma pantbank som nu iscensätts med ett riggat rån.

Jonas HafrénRånet ska vara betalning, via försäkringsbolag och försäljning av de ”stulna” panterna, för att huvudpersonen Tavin Karlsson ska fria sig och sin gravida flickvän från ett par riktiga skurkar som är sura för att han satte dit dem i förra boken.

Så huvudpersonen är en snäll skurk, men motståndarna är mer lika de vanliga gangstrarna i kriminallitteraturen. Fast knark sysslar inte bossen med.

Det är lättläst, ibland spännande (mest för hur författaren ska lösa problemen med att vissa skurkar ska kunna klara sig) och med några personer som kunde få finnas i tyngre böcker.

Mycket rör sig kring pantbanksverksamhet. Visste inte att det kunde vara en så lönande verksamhet, hoppas författaren har koll på det.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22