REGINAS SÅNG

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Davis & Leigh Eddings
Regina’s song 2004
Översatt av Ove Fransson
B. Wahlströms 2004

Detta är en kartonnageupplaga. Originalet kom i våras och då skrev Jan Nygren följande: ”Paret Eddings känner man mest till från fantasyns värld, men David debuterade faktiskt med en thriller. De hette High Hunt och kom ut 1973. Elva år senare kom hans fantasyepos Sagan om Belgarion och därefter ett otal böcker denna genre. Nu har han och Leigh skrivit en thrillerliknande historia som börjar med ett brutalt mord på en enäggstvilling och utvecklas till något som liknar ett seriemördarscenario med spöklika övertoner. Jag har läst Eddings förr och tyckt om parets språkliga innovationsförmåga men här är de bättre än jag minns dem.

Det kanske beror på att fantasy aldrig varit min cup of tea. Trots rumsterandet med andeväsen känner jag mig mer hemmastadd i dagens värld än i ett mycket främmande fantasyrike och det är verkligen inget fel på författarna som just kriminalförfattare.”

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22