REFLEXER I GLASRUTAN

Feb 6th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension
Omslag till Reflexer i glasrutan

Av Ylva Heijus
Heijus förlag 2008

Reflexer i glasrutan är Ylva Heijus debutroman. Går man in på nätet ser man att ett annat förlag skulle ha gett ut boken, men uppenbarligen fick det förlaget ekonomiska problem. Heijus ger alltså ut boken på eget förlag.

En debutroman borde, som förr i tiden, tas om hand av en erfaren redaktör. En del barnsjukdomar städas snabbt bort och ett antal korrekturfel försvinner med hjälp av korrekturläsning som  t ex att en person ibland heter Rolf Johansson och ibland Rolf Gustafsson osv. Men detta är mest utanpåtyckanden.

heijus-ylva

Reflexer i glasrutan är skriven av en 63-årig dam i sin bästa ålder. Hon har driv i sitt skrivande. Texten flyter, innehållet är så intressant att man vill läsa vidare utan att boken egentligen är spännande. Den har andra egenskaper. Några personer gestaltar hon väl och den här debutanten kan skriva om allvarliga ting med en underton av humor. Det är bara att gratulera.

Nästa bok av Heijus kommer att vara mer helgjuten och utan det första exemplarets smärre skavanker.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22