RED RABBIT

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Tom Clancey
Red Rabbit 2002
Översatt av Lars Olov Skeppholm
Bra Böcker 2003

Påven ställer plötsligt ett ultimatum till sitt lands regering: Sluta att förtrycka polens folk! Om inte avgår jag som påve och kommer att återvända hem för att på plats hjälpa mitt folk!

Sovjets och USA:s ledare får vetskap om att något allvarligt är på gång. Sovjet förstå faran i vad som kommer att kunna hända om påven verkställer sitt beslut, varför man agerar omedelbart. Man drar sig inte för att mörda påven och ger en första order som i förlängningen kan ge just det resultatet.

Jack Ryan får i denna thriller ett av sina allra första uppdrag. Ett svårt sådant visar det sig. Han är för tillfället bosatt i England där han kombinerar sitt arbete inom CIA med research för en kommande bok. En av de verkliga huvudpersonerna i denna spännande och trovärdiga thriller är en ryss som innehar en mycket känslig post i den ryska hemliga organisationen. Han får tidigt läsa om vad som kommer att hända påven och ser då sin chans att komma ifrån Ryssland tillsammans med hela sin familj. Han blir avhoppare och söker kontakt med en person på amerikanska ambassaden i Moskva. Vi vet ju att påven faktiskt har utsatts för ett attentat och här är det skildrat på ett mästerligt sätt hur man arbetar fram en säker plan hur det hela ska gå till.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22