RÄTTARENS TID

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Recension

Av Ulf Broberg och Peter Lundström
Kalla Kulor 2006

Rättarens Tid är den tredje delen i författarnas bokserie som inleddes med Iskallt Våld och Ondskans Väg. Sammantaget berättar de tre fri stående romanerna en mycket actionfylld historia om ett Sverige som drabbats av ett grovt kriminellt våld som verkar spridas över hela riket. Broberg och Lundström har tillsammans stor kännedom om polisens arbete på olika plan och läsaren får intrycket av att det är en berättelse ur verkligheten. BRÅ har säkert annan statistik men duon har gett sig den på att plugga in att detta våld angriper en demokrati som är svår att skydda med sina egna medel.

Här landar ett kapat plan på Arlanda med en smått osannolik kapare ombord. Detta är begynnelsen på en häftig händelseutveckling där en hyrmördare också möter en person som inte står honom efter i beslutsamhet.

Historierna om poliserna i Uppsala och på rikskrim planeras att bli en dekalogi. Ulf Broberg och Peter Lundström har redan ytterligare två böcker på gång.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22