RASERI

Mar 1st, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till RaseriAv Andreas Ek
Eken Förlag, 2016
ISBN 978-91-639-2110-0, 329  sidor

Stockholm är i kaos sedan staden drabbat av ett virus som sprider sig mycket snabbt. Kontakten mellan människor försvåras av att nästan all telefontrafik ligger nere på grund av överbelastning. Polismannen Erik – som har 27 år kvar till pensionen enligt den egna lamentationen – försöker förgäves få tag på hustru och dotter som befinner sig i en annan del av landet. Det är nödvändigt att han hittar dem innan viruset slår klorna i dem. En sidohandling koncentrerar sig på Pontus som utövar den livsfarliga sporten Mixed martial arts där man får göra i stort sett allt för att skada sin motståndare.

Författaren har gett ut boken på eget förlag och skriver snabba, korta meningar i korta kapitel vilket gör boken lätt att läsa. Egenutgivning har sina risker. Många författare av sådana har svårt att inse finessen med begränsningar, något som definieras med begreppet Kill Your Darlings.

Nu hänger sig Ek visserligen inte så mycket för berättarglada utflykter, fast några sådana kan man givetvis hitta. Hans beskrivningar av huvudstaden och hur människorna där agerar under en kris är tänkvärda. Och hans analys av hur samhället riskerar att bryta ihop av en epidemi av det slag han beskriver verkar också plausibel.

Författaren verkar ha möjlighet att försörja sig som skräckförfattare i framtiden – ifall det finns någon framtid att verka i efter Raseris abrupta slut.

Andreas Ek från Värmdö är polis och arbetar i Solna och Sundbyberg. Han är utbildad instruktör i vapen, taktik och konflikthantering och Raseri är hans debutroman.

BROR ANDERSSONAndreas Ek

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22