RANS MAGISKA VÄRLD 1

Jan 23rd, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Recension

Omslag till Rans magiska värld 1Av Aki Irie
Ran to haiiro no sekai. Vol. 1.
Översättning av My Bergström
Ordbilder 2011
ISBN 9789185269266, 212 sidor

10-åriga Ran har inte bara ärvt familjens starka magiska krafter, hon är också ett busfrö som gör vad som faller henne in. Precis som sin mor som bor långt borta för att fullfölja ett uppdrag ingen annan klarar av. Hennes storebror och far försöker få henne att lugna ner sig, vilket är lättare sagt än gjort. Särskilt som hon också har ett par gympadojor som gör henne till en mycket vacker ung vuxen.

Aki Irie självporträttLiknande mangahistorier dräller det av och detta är inte den bästa jag läst. Den är inte dålig, men ganska ostrukturerad samtidigt som den följer en alltför välbekant mall. I början tvingade jag mig igenom den sega historien, men när den rike och excentriske Ohtaroh stöter på henne och fattar tycke för Rans vuxna alter ego blir historien äntligen en smula underhållande att läsa.

Även om detta är en alltför välanvänd taktik för att blåsa liv i en annars trist och oorginell historia. Köp någon annan manga istället.

                                                JOHANNES GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22