RAIN – SAMURAJ I SKUGGORNA

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Barry Eisler
Rain fall 2002
Översatt av Thomas Preis
Bra Böcker 2003

Det var länge sedan jag senast läste en thriller om en yrkesmördare. Jag trodde faktiskt att genren försvann tillsammans med alla maffiaromaner som kom i kölvattnet efter Gudfadern. Men här har vi en – Johnny Rain (halvt amerikan, halvt japan) som brukar få sina mord att se ut som naturliga dödsfall. Han håller till i anonymitet i Tokyo när han får i uppdrag att röja undan en korrumperad politiker. När han sedan träffar en kvinna som berättar att hennes far just avlidit förändras hans tillvaro.

Barry Eisler skriver i hårt tempo och man kan inte heller klaga på hans intrigbygge. På baksidan skriver emellertid James Ellroy att boken har allt, inte minst originalitet. Jag skulle tro att de båda är kompisar, men man får en del inblickar (fascinerande om de skulle stämma till hundra procent) av livet i Tokyos undre värld. Lite också om det i västerländska ögon underliga liv som förs av landets politiker.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22