PRIME TIME

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Liza Marklund
Pirat 2002

Att Liza Marklund skulle komma med en ny bok har väl inte undgått någon efter all förhandspublicitet. Man kunde tro att hon skulle fortsätta på sitt tidigare thrillerartade framgångskoncept men där fick vi tji. Man hamnar i en mycket modern variant av de sagor för vuxna som skrevs av Christie och Sayers. Nu är det TV som gäller och tretton människor firar att en programserie blivit klar (och passar samtidigt på att fira midsommar). Det sker på ett slott och en av dem stryker med.

Annika Bengtzon skickas ut av sin kvällstidning och hon är som tidigare mycket begåvad och duktig. De ledtrådar som inte slumpvis hamnar framför hennes fötter letar hon reda på med journalistisk nit.

Marklund har i en veckobilaga sagt att det är en Agatha Christie-pastisch. Jag tycker nog att det är lite mer än så. Hennes personer är väl utvecklade, inga pappfigurer utom i något enstaka fall, och om man ska tro den digra tacklistan har hon jobbat mycket med researchen.

Det är en ovanligt bra och innehållsrik pusseldeckare med modernt avstamp. Ska man klaga på något är det kanske alla dessa märkliga beteckningar för att som har med inspelningen av TV-program att göra. Men, som det står i visan, man vänjer sig.

KJELL E. GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22