PRESIDENTENS HEDER

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Robert Dugont
The Jury Master 2006
Översatt av Maud Steen
Jentas 2006

Domstolsromaner kom i återigen i ropet tack vare Scott Turow och i ännu högre grad när John Grisham satte igång att skriva sådana. Nu har ytterligare en amerikansk författare gett sig in i den leken och hans roman ligger långt från den gamle Perry Masons tid. Dugoni började som journalist innan han tog en jur. dr i Kalifornien och har arbetat som advokat där i 17 år innan han 1999 började skriva på heltid.

Den amerikanska titeln antyder att huvudperson en David Sloane är en mästare på att manipulera en jury och han är verkligen skicklig i sitt yrke i denna domstolsthriller.

Boken är mycket kompetent skriven med en komplicerad intrig som vid sidan av det rent brottsliga har politisk avknytning. Det är spännande – och inte enbart på grund av den inbyggda spänning ett rättegångsdrama har. Personteckningen är utmärkt och ger ytterligare löd åt historien och slutet… ja, det är vän en extra guldstjärna.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22