POSEIDONS PIL

Oct 21st, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Recension

Omslag till Poseidons pilAv Clive och Dirk Cussler
Poseidon’s Arrow 2012
Översatt av Bo Samuelsson
Damm 2013
ISBN 978-91-7537-037-8, 439 sid

Efter en prolog som utspelar sig i Indiska Oceanen krigsåret 1943, där en italiensk undervattensbåt sjunkbombas och förliser drar Clive och Dirk Cussler iväg med läsaren i en häpnadsväckande historia om fartyg som försvinner på öppet hav för att sedan hittas sönderbrända, en ny oerhört avancerad amerikansk attackubåt och mystiska kidnappningar och dödsfall som drabbar USA:s försvars- och anfallförmåga. Avhopp misstänks och den evige hjälten Dirk Pitt träder in.

Clive CusslerDet här är – som vanligt när familjen Cussler är i farten – en högoktanig äventyrsroman som förflyttar läsaren mellan gruvstäder i Mojaveöknen till det sydamerikanska landet Colombia, Kaliforniens, Chiles och Panamas kuster.

Dirk CusslerGivetvis har den italienska ubåten, på väg till Japan under andra världskriget, betydelse för berättelsens fortsättning och trots att man har anat den saken länge lyckas far (bild tv) och son Cussler (bild th) krama ur all tänkbar spänning innan man får veta hur allt egentligen ligger till.

JAN NYGREN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22