POLSKIFTE

May 19th, 2013 | By | Category: 2013-05 maj, Recension

Omslag till PolskifteAv Clive Cussler och Paul Kemprecos
Polar shift 2005
Översatt av Bo Samuelsson
Ponto Pocket 2013
ISBN 978-91-7537-007-1, 384 sid

Det går åt helvete med den här planeten. Antingen blir det för kallt eller för varmt (det senaste), sura regn skulle redan på 60-talet ta död på oss och alla andra djur om det inte kom en asteroid och plattade till oss dessförinnan. Nu har Clive Cussler och hans medförfattare Paul Kemprecos skrivit en bok om vilka svårigheter mänskligheten får när de magnetiska polerna byter plats, något de brukar göra med mycket glesa mellanrum.

Clive CusslerMen det räcker inte med att naturen ställer till det ibland. Här får Moder Jord hjälp på traven av en karismatisk människa som leder en hemlig organisation och denne Antikrist (se Bibeln) har hittat ett knep att få polskiftet att inträffa på beställning. Ha! Jordens undergång är mycket närmare än någonsin Miljöpartiet kan tänka sig.

Men hav tröst. I Amerika finns NUMA – en organisation som Cussler skrivit om i mer än en bok – och de griper in för att lugna ner späckhuggare som plötsligt börjat gilla angrepp på människor, de strömvirvlar som dyker upp och är kilometerstora och de tsunamis som blivit mer gigantiska än någonsin tidigare.

Förlåt om jag låter raljant men jag är lite trött på all undergångspropaganda som strösslas från betalkanaler och domedagsprofeter på alla möjliga kanter. Cussler och hans skrivarkamrat har totat ihop en riktigt spännande historia och eftersom Cussler dessutom kan skriva både spännande och upprörande och inte minst propagandistiskt är boken läsvärd av tre skäl av fyra.

KARL HJELM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22