POJKEN I RESVÄSKAN

Feb 5th, 2013 | By | Category: 2013-02 feb, Recension

Omslag till pojken i resväskanAv Lene Kaaberböl & Agnete Friis
Drenngen i kufferten 2008
Översatt av Margareta Järnebrand
Bonniers 2013
ISBN 9789100129910, inb, 283 sid

Nina log mekaniskt. Sedan högg hon tag i resväskan och gick samtidigt som hon försökte få det att se någorlunda naturligt ut. Jisses, vad tung den var. Vad i all världen fanns det i den?

Först när hon var tillbaka i parkeringsgaraget öppnade hon den. Och hittade pojken.”

Nina Borg är en sjuksköterska som arbetar för Röda Korset. Hon är van vid lidande och arbete med flyktingar. Hon ringer inte polisen utan försöker själv ta reda på var pojken kommer ifrån och varför.

Samtidigt skildras pojkens mor och hennes sökande efter sin son. Hon bestämmer sig också för att själv ta reda på vart hennes son förts och varför.

Det är två drivna, kvinnliga skribenter som gemensamt skrivit boken. Den är självfallet skriven ur kvinnoperspektiv. Det handlar om kvinnor och barn. Männen är mera staffagefigurer eller våldsmän.

Det här är en riktigt bra kriminalroman. Spännande som en deckare skall vara. Lite traditionell till sitt upplägg, men till form och innehåll dagsaktuell.

Det var längesen jag läste en så god debutkriminalroman.

LENNART HÖGMAN

Lena Kaaberböl och Agnete Friis

Lena Kaaberböl och Agnete Friis. Foto Lisbeth Holten

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22