POJKEN FRÅN SKOGEN

Nov 22nd, 2021 | By | Category: 2021-11 nov, Recension

Omslag till Pojken från skogenAv Harlan Coben
The Boy from the Woods, 2020
Översättning Peter Samuelsson
Bookmark förlag, 2021
ISBN 978-91-89087-86-6, inbunden, 384 sdor

Harlan Coben, miljonsäljare av spänning, kommer här med en ny huvudperson som vi antagligen inte läst den sista sidan om. En pojke, till synes övergiven, hittades för 34 år sedan i New Jerseys bergsområden av polisen Oren Carmichael, numera frånskild polischef. Ingen vet något om pojken, ingen gör anspråk på honom. Han får namnet Wilde, klarar skolan med glans, börjar en fin karriär inom försvaret men återvänder till den skog där han en gång hittades.

Han har alltid haft svårt att knyta an till människor med undantag av kompisen David, död i en bilolycka  i deras glada ungdom. När Davids son Matthew ber honom om hjälp att hitta en mobbad försvunnen klasskompis, Naomi Pine, måste han ställa upp.

Många människor att hålla koll på för läsaren. Matthews mamma, den vackra änkan Laila, hans farmor Hester Crimstein, 1,57 kort, stjärnadvokat med eget TV-program och ett gott öga till Oren Carmichael, Naomi Pines sturige adoptivpappa, dennes frånskilda fru som tidigt frånsagt sig alla adoptionskrav, stormobbaren själv, klasskamraten Crash Maynard med stenrika föräldrarna Dash och Delia och Naomis bildlärare Ava O´Brien.

Naomi dyker upp och försvinner igen och sedan är Crash också borta. När kravbrev kommer till herrskapet Maynard inser Wilde och Hester att det är storpolitik det handlar om och inte mobbning. En presidentkandidat med ett okänt brott i det förflutna, en ratad TV-skådis som hört för mycket, en oskyldig inspärrad i Sing Sing – när Coben går upp varv går också mycket på rutin. Inte minst människoskildringen.

KERSTIN MATZ

Harlan Coben

Harlan Coben. Foto Claudio Marinesco

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22