POET IN THE GUTTER + INVITATION TO A FUNERAL

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1996-1, Recension

By John Baker
Gollancz 1995

By Molly Brown
Gollanez 1995

Här är två debutanter – av klass. Första boken utspelas i vår tid, den andra i London 1676 och sannerligen ar det underbar läsning som presenteras.

Poeten i rännstenen. Sam Turner, är under isen, nedsupen och skild. Han söker sig till Anonyma Alkoholister och i mannens grupp skall man berätta vad man sysslar med. Sam ljuger att han är privatdetektiv, alla blir intresserade och han får i uppdrag av en av dem att ta reda på om hustrun prasslar med en annan. Ganska snart visar det sig att Sam hamnat i händerna på en mördare, och det hela blir mycket spännande.

Andra boken är också en deckare, men utspelas på teatern och i kunglig miljö. Flera historiska personer vävs in i handlingen på ett mycket skickligt sätt och två bröder mördas inom loppet av 24 timmar. De verkliga intrigerna spinns emellertid i Whitehall Palace och det visar sig att de två brödernas död skulle kunna kasta in England i ett inbördeskrig.

Peter Lovesey har lovprisat boken, och jag kan bara hålla med.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22