PATRIARKENS DOTTER

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

Av Katharina Kjellberg
Tre Böcker 2002

Kjellberg tar sig mer och mer för varje bok. Hennes språkutveckling är god och intrigerna blir allt bättre. Visserligen får man även i denna femte bok veta alltför mycket om privatdetektiven Roberta Löfströms mat- och dryckesvanor och om vilka restauranger hon frekventerar, men det är så pass snålvattensbefrämjande att man står ut med det.

Här har en hatad konstkritiker blivit mördad och efter döden lagts på ett utmanande sätt. Det finns all anledning att tro att en konstnär har hämnats, men så dyker det upp ytterligare ett lik på samma sätt. En kvinna och konstnär som känner sig hotad engagerar Roberta.

Under den stads- och våningsvandring som nästan blir romanens huvudsak trasslar  förstås privatdeckare Löfström ut trådarna ur det intrikata nystanet och författaren lyckas luras vid både ett och två tillfällen, precis så som det ska vara i en pusseldeckare. Det är en mycket göteborgsk bok som tål att läsas även i andra delar av landet.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22