PÄRLOR OCH PATRONER 60 historiska kvinnoporträtt

Oct 14th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Pärlor och patroner

Av Loka Kanarp
Kolik Förlag 2009

Kolik är när ett spädbarn, som i övrigt är friskt, skriker i flera timmar varje dag utan synbar förklaring. Barnets tarmar är överaktiva och ger genom sina kraftiga rörelser kramp och smärtor. Det finns ingen ensam förklaring till att ett barn får kolik och jag vet inte heller varför ett förlag som ger ut serieböcker kallar sig så. Associationen till skit infinner sig men det är väl ändå inte meningen.

Hur som helst har Kolik Förlag gett ut en roande seriebok om historiskt kända (och några inte så kända) kvinnor. Deras berömmelse härrör från allt mellan suffragettverksamhet, sexuell frigörelse och vetenskap till blodiga mord.

Loka Kanarp

Porträtten består av fyra vältuschade teckningar på varannan sida i boken och texterna som hör till är i kortfattat notisformat. Om man googlar på personerna finner man att ungefär samma ordalydelse (fast på utländsk språk) finns i det fria encyklopediska material som går under beteckningen Wikipedia. Somliga har dessutom begåvats med rätt lustiga kommentarer som säkert härrör från Kanarp själv.

Avsikten med boken är oklar, men mig roade den i alla fall den korta stund det tog att gå från pärm till pärm.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22