PARKINSONMYSTERIET

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Av Hans-Erik Lystrup
Parkinsonmysteriet 2001
Översatt av Gunilla Larsson
Warne 2003

För femton år sedan fick köpenhamnaren Hans-Erik Lystrup diagnosen Parkinsons sjukdom. Efter att ha skrivit fackböcker i samhällsekonomi ville han föra ut kunskap om sjukdomen till en bredare publik, så han satte sig ner och skrev en detektivroman i ämnet. Läkemedelsindustrin får på käften och samtidigt blir man av med en del fördomar som man haft om denna, i dubbel bemärkelse, skakande sjukdom.

Det handlar om mystiska dödsfall och lejda mördare. Privatdetektiven Christian Skov anlitas av en släkting att utreda hur bokhandlaren i Köpenhamn dog. Därmed hamnar han i ett uppdrag som för honom Europa runt. Som han bär sig åt drar han till sig polisens uppmärksamhet, men han får insikt om mycket som somliga vill ha fördolt. Lystrup skriver sympatiskt, väl försvenskat av Gunilla Larsson, och genom sitt ärende får boken ett större värde än den skulle ha fått enbart som spänningsskapare.

IAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22