PARASITERNA

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Carlösten Nordmark
Valentin 1996

Detta var en väntad bok. Kriminallitteraturen är till sin läggning kontempoär, i viss mån analytiskt beskrivande och inte sällan i arvet efter Sjöwall/Wahlöö politiskt pamflettartad. Allt detta kan sägas om Nordmarks hätska uppgörelse med de ”marknadsföreträdare” inom både stat och privat verksamhet som gör skäl för boktitelns invektiv.

Mitt i denna övertygande resumé av det senaste decenniets finansiella gangsterverksamhet (namn nämns i vitriolstänkande beskrivningar) har Nordmark vävt samman en hiskligt spännande och hårdför historia som är betydligt med fysisk än man kunnat vänta sig i en värld av digitala siffror, datorer och modem. Med snabb dramaturgi (i hastighet jämförbar med Bob Ludlums) och klassiska cliffhangers i slutet av varje kapitel har Nordmark åstadkommit en rejält fängslande ”internationell thriller” med goda svenska förtecken.

Börja inte läsa vid sänggåendet. Detta är nämligen en ”bladvändare” av mått.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22