PAPPAS FLICKA

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Catharina Kjellberg
Tre Böcker 2006

Sverige dräller av deckardrottningar men den troligen främsta av dem alla – Catharina Kjellberg från Göteborg – nämns aldrig i rikspressen, vilket kanske säger mer om den pressens provinsiella inriktning än om Kjellberg. Detta är hennes nionde roman om privatdetektiven Roberta Löfström och en av de allra bästa. Redan från starten med Inte att leka med (1988) visade Kjellberg att hon har ett eget tonfall och det har hon lyckats behålla genom åren. Hennes intriger har blivit mer mänskligt allmängiltiga och personerna mer komplexa för varje bok. Numera håller hon sig inte heller så strikt till de kända kvarteren i Göteborg, och det bar tydligen gett henne större frihet att fabulera.

Erkännas skall att jag inte alltid varit så odelat positiv i mina anmälningar av Catharina Kjellbergs romaner – den man älskar agar man – men sedan ett par, tre år tillbaka är jag övertygad om att hon är Sverige bästa kvinnliga författare av detektivromaner.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22