PANELHÖNAN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 1999-3, Recension

Av Björn Hellberg
Tre Böcker 1999

Det känns nästan fånigt att behöva upprepa det, men Björn Hellberg blir bara bättre. Hans intriger innehåller element som man sällan läser hos andra svenska (och även utländska) författare. Det som sker är ibland spektakulärt, annat är vardagligt men upplösningen blir sällan den man förväntar sig. Så icke heller i denna Hellbergs tionde roman om kommissarie Wall och de övriga människorna i Staden. Tre olika infallsvinklar mot personerna presenteras: pensionären som skadas vid ett ”överfall” av inline-åkare, kvinnor som får snuskiga telefonsamtal och ett naket par som hittas mördade i ett utkylt garage.

Stadens poliser är både mänskliga och skickliga. Hellberg mejslar fram deras drag lätt och behändigt, men ändå bestående. Brotten blir givetvis lösta och de har på sätt och vis ett samband. Men detta samband får man först efter att ha bitit en hel del naglar. Enda skönhetsfläcken i Panelhönan är en del onödiga upprepningar, men de är trots allt så få att fläckmedel inte behövs.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22