PANAMA PRIDE

May 26th, 2008 | By | Category: 2008-3, Recension

Omslag till Panama PrideAv Josef Magnusson
Axplock 2008

Magnusson skriver en prosa som man först förundras över. Det är en sorts undanglidande stil som efterhand börjar kännas rätt suggestiv.

Titelns Panama Pride är namnet på ett lastfartyg som egentligen inte visar sig förrän ganska långt in historien som innan dess ser ut att handla om insideraffärer, industrispionage (tror man i alla fall) och kontroverser mellan affärsmän. Och långt bak lurar något som verkar vara ett mord eller ett dråp.

När man kommer fram till Panama Pride visar det sig att fartyget är anlitat för att transportera en gigantisk pappersmaskin från det nedlagda svenska bruket Marmsjö till en anläggning vid Los Angeles i Kalifornien.

Men är det verkligen så oskyldigt?

Det är det så klart inte.

Bakom flytten och alla märkligheter (som inkluderar mordförsök på vinterväg) ligger en internationell konspiration i bästa James Bond-anda. Och slutet blir en Big Bang fast inte av det slag man riktigt förväntar sig.

Dock – innan dess har man fått sig till livs en rätt spännande intrig som innehåller en kärleksaffär som började riktigt intressant.

ANDERS BERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22