PÅ VÄG MOT DÖDEN

Apr 19th, 2017 | By | Category: 2017-04 apr, Recension

Omslag till På väg mot dödenAv Stephen Booth
The murder road, 2015
Översättning Jan malmsjö
Forum, 2017
ISBN 978-91-37-14869-4, inbunden, 379 sidor

Jag har läst flera av Stephen Booths deckare från The Peak district i England med hans poliser Ben Cooper och Diane Fry, och jag har alltid gillat dem. Inte minst har jag lockats av miljön, och när jag kollat på webbens kartor kan jag konstatera att många orter, floder och vägar ligger där de ska enligt böckerna.

Stephen BoothDen här boken, där Diane Fry spelar en mindre roll rent polisiärt men kanske mer personligt, handlar om en lastbil som trots (eller tack vare?) gps-navigatorn hamnar på en liten byväg som är alltför smal och har en järnvägsbro som är för låg för bilen. Så den fastnar, och läsaren vet före poliserna att det skett ett mord.

Vägen leder till en liten by där de boende inte helt gillar varandra eller att polisen kommer.

Och så hittas en man som tagit sitt liv genom hängning från en bro på en mycket spektakulär plats. Det tycks som om de båda döda har något gemensamt.

Mer kan jag inte avslöja, läs och njut av miljön, personerna och språket. Ni som läst hans böcker tidigare kan lugnt läsa denna, och även om här finns referenser till vad som hänt huvudpersonerna tidigare går det alldeles utmärkt att börja med denna för den som lockas att testa en av Englands nu bästa deckarförfattare.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22