PÅ FALL

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

Av Tony Hillerman
The Fallen Man 1996
Översatt av Lena Schultz
Legenda 1998

Detta är ytterligare en bok i serien om navajoindianernas stampolis och huvudrollerna innehas av Jim Chee och Joe Leaphorn, gamla bekanta för oss som följt Hillermans författarkarriär. Leaphorn har hunnit bli pensionär men övertalas att som privatspanare undersöka ett försvinnande Chee har sitt att stå i men alltid mötas de två, här när ett par fall stöter ihop.
Hillerman är en oförskämt underskattad författare i Sverige: av publiken, inte av kritikerna. Hans böcker säljer inte i särskilt stora upplagor. Ändå är han en av de bästa kriminalförfattare USA producerat under 1900-talets andra hälft. Han har ett förment vilsamt språk som lugnt vaggar in läsaren i exakt den stämning Hillerman vill och sedan utnyttjar han den stämningen till hundra procent. I På fall, liksom i de tidigare böckerna, bygger han sin intrig på ett mycket skickligt sätt. Han har dessutom haft turen att få en ypperlig översättare i Lena Schultz.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22