ÖVER GRÄNSEN

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Tommy Rander
Lindelöws 2004

Enligt förlaget, det ytterst ambitiösa Lindelöws, är författaren inspirerad av Frederick Forsyths böcker, där en fiktiv person placeras in i ett verkligt historiskt skeende. Över gränsen är Tommy Randers thrillerdebut och det betonas på ett par ställen att han är ordförande i speedwayklubben Kaparna. Rander har varit journalist och arbetat med tidningar, radio och TV.

Över gränsen har som fond massakern i den bosniska staden Srebrenica. På något sätt känns det som om Randers mycket befogade moraliska kritik av omvärldens flathet att inte ingripa i tid fått ta överhanden i debutromanen. Ofta brukar det talas om att det fordras distans till ett ämne innan man ger sig i kast med det. Indignationen över oförrätterna gör att själva kärnberättelsen känns påklistrad. Tommy Rander kommer säkert att skriva fler thrillers med mera lyckade resultat. Boken är lika spännande som ett speedwayheat där Tony Richardsson tagit ledningen från start.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22