OTRO

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Christa von Bernuth
Untreu 2003
Översatt av Karin Andræ
B. Wahlströms 2005

Kommissarie Mona Seiler får ett knivigt fall på halsen när hon ska utreda mordet på Thomas Belolavek. Det verkar osannolikt att han skulle falla offer för en mördare. Hela familjen, hustru och en begåvad tonårsdotter, förefaller vara en mönsterfamilj i ett burget mönsterområde. Och inte nog med att mannen är död – hustrun och dottern är också spår löst försvunna.

Men Mona har öronen öppna och får höra märkliga rykten om att Karin Belolavek har ett förhållande med en yngre man som suttit fängslad för att ha dödat sin flickvän.

Han börjar jagas och Mona får inte tid att göra annat än arbeta och ängslas över sonen Lukas. En kollega på samma fall är också nära att mördas och då blir det inte ett dugg lättare.

Christa von Bernuth skriver väl, vilket vi som läst hennes tidigare roman Rösterna redan vet. Och det är kul att ett förlag ger ut böcker från det stora tyska språkområdet.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22