ÖSTERMALMSMORDEN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Lars Bill Lundholm
Forum 2002

Detta är en mycket kompetent polis- och relationsroman och dessutom något av en pusseldeckare. Det man kommer att tänka på vid genomläsningen är att i intrigen och persongalleriet skulle passa alldeles utmärkt i de senare filmerna om BECK – här heter huvudpersonen visserligen Axel Hake men skulle lika gärna kunnat heta Martin, där han går med käpp efter att ha blivit tjänsteskadad i knät. Hans chef är vrång och vill ha bort honom eftersom morden på Östermalm (knivhuggna kvinnor med ett solkigt förflutet som avslöjas mer och mer) kan kasta skuggor över fina bekanta. Övriga medarbetare på utredningsroteln känns också bekanta redan från början.

Romanen är dessutom mycket filmiskt skriven, något som inte alls är märkligt eftersom Lundholm är författaren bakom TV-serien Skärgårdsdoktorn. Dessutom verkar författaren vara minst lika förälskad i sin stad som någonsin Olov Svedelid och beskriver hus och gator med liknande frenesi.

Lundholms stil är ledig och lättläst, emellanåt är det ganska spännande och beskrivningen av polisens grötlunk och interna bekymmer kryddar anrättningen.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22