OSKULDENS LAG

Jun 21st, 2021 | By | Category: 2021-06 juni, Recension
Omslag till Oskuldens lagAv Michael Connelly
The Law of Innocence, 2020
Översättning Patrik Hammarsten
Norstedts, 2021
ISBN 978-91-1-311411-8, inbunden, 413 sidor

Detta är en rättegångsthriller, där handlingen koncentreras till domstolen och häktet i Los Angeles.

Den häktade som inte beviljats borgen är försvarsadvokaten Mickey Haller, en för alla Connellys läsare välkänd huvudperson, som ständigt firat triumfer i olika mål under årens lopp. Här är han själv den åtalade. Los Angelespolisen har hittat en mördad man, en av Hallers gamla klienter, i bakluckan i försvarsadvokatens bil, sedan han stoppats i en rutinkontroll.

Haller är säker på att någon vill sätta dit honom. Frågan är vem? Till sin hjälp får han smarta ex-fruar, halvbrodern Harry Bosch, numera pensionerad polis och även han välkänd Connelly-hjälte, samt sitt lojala utredningsteam.

Haller har inte bara en kallhamrad, irriterad stjärnåklagare emot sig utan också en överväldigande samling bevis. Den döde Sam Scales är en hjärtlös bedragare som Haller fått frikänd mer än en gång utan att ha fått betalt. Nu har Haller tröttnat på att kräva honom på pengar, enligt åklagaren, och skjutit Scales hemma i sitt garage.

Man får följa rättegångens procedurer och domarens ovanligt utmejslade personlighet bidrar till spänningen, som hänger på att få fram vem som vill sätta dit Haller för mord. Team Haller gräver febrilt och spåren leder till svindlerier i biobränslebranschen. I bakgrunden lurar ett mystiskt virus från Wuhan.

Upplösningen blir lite tam och ansträngd, tyvärr, med eller utan gamla Haller-ex och en hotande pandemi.

KERSTIN MATZ

Michael Connelly

Michael Connelly. Foto Terrill Lee Lankford  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22