ORKESTERGRAVEN

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Unni Lindell
Orkestergraven 2005
Översatt av Margareta Järnebrand
Piratförlaget 2006

Orkestergraven är Lindells sjätte deckare och några kanske känner igen hennes namn från boken Gamla tanter lägger inte ägg, som hon skrev tillsammans med Mark Levengood. Hon är framgångsrik och hennes deckare har gjorts som tv-serie i Norge.

Romanen börjar med ett mord på en kvinnlig violinist. Vi får i inledningen följa händelseförloppet med mördaren som berättare. Den spänning som Lindell skapar genom inledningen håller sig genom hela boken.

Cato Isaksen, poliskommissarie i Oslo, är den som ansvarar för mord utredningen. Den mördade kvinnan är nyligen frånskild och hon bodde i ett stort hus med sin tonårsdotter. Vi lär känna den döda kvinnan och personerna runt henne. Genom vardaglighet och vanliga företeelser skapar Lindell en trovärdig bakgrund till handlingen. Catos jakt på mördaren blir en katt- och råtta-lek mellan honom och mördaren. Mördaren söker upp Isaksen privat och klottrar ner hans bil och hämtar hans son på dagis. Unni Lindell är en behaglig bekantskap. Hennes deckare är spännande och välskriven. Det är en av de bästa deckare jag läst på länge och jag kommer att läsa flera av hennes böcker.

LOTTA MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22