ONDSKANS VÄG

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Ulf Broberg och Peter Lundström

Kalla Kulor 2006

Nu är Broberg och Lundström tillbaka med en uppföljare till fjolårets debut Iskallt våld betitlad Ondskans väg. Det var en riktigt våldsam historia med mord på en minister, tågkapning och mycket blod. Här pågår utredningen av alla dessa händelser och även i denna roman är våld en viktig del av handlingen. En häktad brottsling – och flera oskyldiga – mördas i en grym attack, i en polsk långtradare finner polisen fem kvinnor på väg att smugglas till Sverige för att användas som prostituerade och dessutom finns en sidohandling om en fifflande restaurangägare.

Man kan inte klaga på rafflet och emellanåt är det mycket spännande men i det långa loppet trängs läslusten sönder av övermättnad. Men detaljrikedomen när det gäller polisarbete och snutjargång är skickligt genomförd och man får väl anta att det är kommissarie Lundström vid Rikskriminalen som står för detta.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22