ONDSKANS TECKEN

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Saga Borg [pseud för Diane Alfredhsson, Carola Jonsson och Jesper Svensson]
Egmont Richter 2000
Detta är den andra fristående delen i romanserien Jaraslavens vandring. Den utspelar sig under folkvandringstid i södra Sverige. Eftersom det är en tid som historiker och arkeologer vet mycket lite om, så ger det författaren stor frihet att skapa sin egen värld och det tycker jag att de har lyckats med. Boken påminner om Jean M. Auels böcker, men känns inte som något plagiat.

Siri är Backakorsets völva, medicinkvinna och tolkare av gudarnas vilja. När männen i byn dödas i en attack är det upp till henne att ena byborna och föra dem bort från Backakorset där ondskan finns. Som byns völva måste hon alltid se till byns bästa och det är inte alltid så lätt. Siri för de kvarvarande byborna till en plats där de skall försöka skapa ett nytt liv åt sig.

Författarens mål med denna bok är att man skall glömma allt annat när man läser boken och det gjorde jag. Boken flyter och man vill veta hur det går får Siri och hennes kamp mot ondskan, förkroppsligad av Grina, byns förra völva.

HANNA AHLSTRÖM

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22