ONDSKANS SPÅR

Oct 7th, 2014 | By | Category: 2014-10 okt, Recension

Omslag till Ondskans spårAv Mats Ahlstedt
Hoi förlag, 2014
ISBN 978-91-7557-928-3, 383 sid

För 12 år sedan försvann den då artonåriga Matilda Frimansson spårlöst. Polisen ansträngde sig kanske inte i onödan med fallet, utan det lades ned. Hennes mamma vägrar att acceptera att dottern skulle vara död. Därför ber hon sin nyfunne vän fängelseprästen Johannes Brobeck om hjälp att finna dottern.

Kriminalkommissarien Fatima Wallinder, som precis kommit tillbaka från föräldraledighet, får kort därefter kännedom om att en efterlyst krigsförbrytare, som är kusligt lik hennes egen man, befinner sig i Sverige.

Finns det någon koppling mellan krigsförbrytarens nätverk och Matildas försvinnande?

Det här är sista delen i Mats Ahlstedts trilogi om fängelseprästen Johannes Rudbeck. Och det är den åttonde kriminalromanen on Fatima Wallinder, Sören Högström och deras kollegor vid länskriminalen i Göteborg.

Mats AhlstedtMats Ahlstedt skriver en rak och enkel prosa. Det är inte det lättaste eller enklaste sättet att skriva. Hans böcker innehåller diskussioner om de existentiella frågorna, om livet och om döden. På ett lättfattligt sätt framställer han dagens funderingar om vårt samhälle. Han är oerhört skicklig att föra över vissa av sina idéer till att skapa ett landskap med olika spänningsmoment. Hans böcker är underhållande. Hans romaner är spännande. Läsaren vill ogärna lägga ifrån sig hans böcker när mera vardagliga sysslor måste genomföras.

Det är obegripligt att denne gode skribent och förnäme hopkokare av intriger inte fått mer uppmärksamhet i det karga litterära men deckarintensiva landet.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22