ONDA MÄNNISKOR

Mar 7th, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Recension

Omslag till Onda människorAv Carl Fredrik Löf
Löf Litteratur 2012
ISBN 9789198033809, Inb, 607 sidor

Det borde nästan vara straffbart att skriva böcker på över 600 sidor. Det är få författare som klarar av det. Carl Fredrik Löf gör det inte. Intrig och handling i detta debutverk räcker egentligen bara till c:a en tredjedel. Det är förvånansvärt händelsefattigt och gestaltningsfritt.

Bokens titel antyder att här finns det gott om onda människor. Det stämmer. Även de två huvudpersonerna är lätt suspekta. Den ene är notorisk sexköpare hos prostituerade och den andre är något så konstigt som deltids pedofil???

Daniel ertappar sin fru i sängen med en annan man och blir mycket förtvivlad. Han upptäcker onda sidor hos sig själv. Han blir hotad av en okänd man och tar hjälp av en gammal skolkamrat. Samtidigt blir de kvinnor som den andre centralfiguren, Christer, köpt sex av kidnappade. Han försöker på egen hand finna sanningen. Så småningom vävs Daniels och Christers historier ihop.

Det här hade kanske kunnat fungera någorlunda om boken kortats ner och om den märkliga handlingen koncentrerats något. Det är inget fel på berättarglädjen och språket, men intrigen spretar och logiken saknas ibland. Jag hoppas att författaren i sin nästa bok, för jag tror det blir en sådan, inte gapar efter så stort stycke. Han behöver inte slösa bort sin skrivartalang på detta sätt.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22