ONATURLIG DÖD

Sep 5th, 2009 | By | Category: 1999-3, Recension

Av P. D. James
Unnatural Death
Uppläsare Thomas Bolme
Iris Förlag 1999

För oss numera mycket välkände Adam Dalgliesh är på semester till den lilla lugna tillflyktsort han trivs så bra på samtidigt som han passar på att besöka sin faster Jane. Det blir inte mycket till semester när deckarförfattaren Maurice Setons lemlästade kropp hittas drivande i en segeljolle på den närliggande floden.

Dalgliesh demaskerar idyllen allteftersom utredningen pågår och han kommer i kontakt med krafter som gör att han endast med nöd och näppe klarar sitt liv.

Att via det här mediet ta till sig en bra deckare är något som fler borde pröva på. Jag var länge motståndare till att låta ”någon annan” läsa en bok för mig, men jag har ändrat uppfattning. Detta är ett utomordentligt bra sätt och dessutom kan man ju samtidigt köra bil eller göra någonting i hemmet. Koncentrationen behöver verkligen inte bli lidande av att man samtidigt hör en bra deckare/thriller eller annan god litteratur.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22