ÖGA FÖR TAND

Nov 3rd, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till Öga för tandAv Conny Svenning
Soleka förlag 2010

Kreditupplysningsbolaget UC, Upplysningscentralen,  är i fokus i denna kriminalroman av Conny Svenning. En liga är ute efter den absoluta hämnden på detta företag som framställs lite som samhällets stora bov. Poliserna Valter Berg och Ria-Marika Ingvarsson jagar en liga som terroriserar samhället i allmänhet och UC i synnerhet. De lämnar alltid ett visitkort i form av texten Gäldstuga efter sig.

Boken är skriven i presens, men slirar märkligt nog ut i imperfekt då och då. Handlingen är lite spretig och omständlig, skulle ha mått bra av att kortas ner avsevärt. Poliserna agerar lätt samhällsfarligt och känns inte helt trovärdiga.

Conny SvenningSvenning har skrivit en hel del fackböcker tidigare, men debuterar nu som skönliiterär författare. Hans CV innehåller många yrken och han verkar vara lite av en diversearbetare. Han har varit allt från rockmusiker till kamerareparatör.

Till skillnad från många kriminalförfattare har han lyckats skriva ett slut som både är spännande och rejält överraskande. Han bryter verkligen med alla traditioner och genrens vanliga grepp i slutscenerna.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22