ÖGA FÖR ÖGA

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Jilliane Hoffman
Retribution 2004
Översatt av Eva Larsson
Bonniers 2004

Man kan gott påstå att detta är en thriller med ett ärende. Hur är det med hämnd? Har man rätt att hämnas och i så fall har man rätt att vänta hur länge som helst, allt enligt maffians talesätt att hämnd är en rätt som bör ätas kall?

Hoffman gör sin thrillerdebut genom att ta upp ämnet (och gör det på drygt 420 sidor). Juridikstuderanden Chloe Larson i New York blir brutalt våldtagen. Hon blir steril, något som kraschar förhållandet med pojkvännen, förstör hennes studiekapacitet och skapar en väldig skräck.

Men hon tar sig igenom traumat och efter tolv år har hon lyckats bli färdig åklagare i Florida. Som sådan ställs hon in för att åtala en misstänkt mördare – och under den processen känner hon igen mannen som den som våldtog henne.

Hoffman har skrivit en skrämmande roman om en yrkeskvinna i samma bransch som hon själv. Jilliane Hoffman är åklagare så man kan utgå ifrån att detaljerna i romanen är korrekta.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22