OFÖRSIKTIG KÄRLEK

Nov 13th, 2018 | By | Category: 2018-11 nov, Recension

Omslag till Oförsiktig kärlekAv Peter Robinson
Careless love, 2018
Översättning Jan Malmsjö
Forum, 2018
ISBN 978-91-37-15292-9, inbunden, 350 sidor

Peter Robinson och hans huvudpersoner, poliserna Alan Banks och Annie Cabot, strävar vidare i Yorkshire. Denna gång är det två egendomliga dödsfall, en ung kvinna som hittas död i en krockskadad bil, men som inte dött där, och en man som ligger nere i en ravin ute på heden. Båda har fel kläder på sig för att kunna ha tagit sig till platserna. Alan och Annie ansvarar för var sitt av ärendena, men efter hand inser de att fallen hänger ihop.
Det är en intrig som tar flera oväntade vändningar, och hur relationerna mellan de två utvecklas är förstås lika viktigt som kriminalgåtorna för de inbitna Robinsonläsarna.

Det tillkommer också en oroande upptäckt som hänger ihop med tidigare böcker, och som vi i slutet av en här boken förstår kommer att vara en viktig del i nästa.

Jag har läst många Robinson-deckare och han håller en hög lägstanivå, men denna tillhör ändå de i lägre betygsklassen. Det ska absolut inte hindra de många vana Banks-entusiasterna för dåligt är det aldrig.

LEIF-RUNE STRANDELL

Peter Robinson

Peter Robinson. Foto Caroline Andersson

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22