ODÖDLIG SKÖNHET

May 8th, 2008 | By | Category: 2008-3, Recension

Omslag till Odödlig skönhetAv J.D. Robb (pseudonym för Nora Roberts)
Immortal Death
Översatt av Peter Samuelsson
Albert Bonniers Förlag 2008

Det är i mitten på 2000-talet i New York. Poliskvinnan som tilltalas Sir, Eve Dallas, blir kallad till sin kompis Mavis okristligt tidigt en morgon. Mavis är blodig, bakis och skräckslagen. På golvet ligger en glamourös modell ihjälslagen.

Så börjar det.

Det är en trevlig gåta, välskriven och fyndig. Eve Dallas är en sympatisk arbetsnarkoman. Hon hänger fast vid sitt fall som en bitsugen terrier samtidigt som hennes närmste vänner skapar förutsättningar för bröllopet. Eve ska gifta sig. Hon har inte tid med pysslet med detaljer som brudklänning, bukett och frisyr. Det underbara att hon ska ha en brudkista, fick mig att le … och undra vad den skulle fyllas med år 2058.

Eves fästman äger halva Manhattan. Det är skämmigt för en polis som hon, med bestämda uppfattningar om polisers hederlighet och omutlighet. Men hon klarar av hans rikedom och lär sig uppskatta att det för henne finns en vip-parkering när hon kryssat genom stan i sin buckliga polisbil.

J D Robb alias Nora RobertsEve Dallas varken super, röker eller brukar (narkotika). Hon älskar sin fästman. Hon är lojal med sina vänner. Hon kunde ha blivit tvärtom på alla punkter. Eve Dallas känner inte till sitt riktiga namn. Från dag ett i livet blev hon misshandlad, utnyttjad, kränkt och nedvärderad. Barndomshelvetet skymtar fram men är inte huvudsaken i den här deckaren om handlar om kärlek, livsmod och att brott inte lönar sig.

Hysterin om evig ungdom, tjäna snabba cash och att försöka lyckas med det man är bra på är teman som känns aktuella. Boken rekommenderas som underhållande streckläsning!  Och blir man hooked finns det två tidigare böcker i serien.

HELENA SIGANDER

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22