ODENS ÖGA

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Håkan Strömbergr
Odfront 2002

Ett fantastiskt bra uppslag, som tyvärr spårar ur och blir ganska konventionellt på slutet. Det handlar om hedendomen som starkt växande politisk och religiös kraft i Sverige, en oerhört uppiggande tanke. Östersund har ett hedniskt universitet, och hela landskapet är på väg tillbaka mot den gamla asatron. I huvudstaden har den korrupta och maktfullkomliga kristdemokratiska (som inte betyder kristdemokratiska) regeringen fallit, och en koalitionsregering, vari det hedniska partiet ingår, har tagit över makten.

Då sker ett fruktansvärt dåd som liknar ett offer till Oden. Så långt är det strålande bra. Men det hela urartar i politiskt fiffel och mummel, ingen ställs inför rätta för morden.

Det framgår inte ens vem som har utfört det, utan bara vem som antagligen ligger bakom – och varför då, kan man fråga.

Värst är att karaktärerna är så pass platt skildrade att man ideligen måste bläddra tillbaka för att kolla vem som var vem. Och de avlidna göt nog inte döden, utan ljöt den.

Korrektur – eller vet ingen längre skillnaden?

ELISABET PETERZÉN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22