ODD THOMAS

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Dean Koontz
Odd Thomas 2003
Översatt av Peder Carlsson
Bra Böcker 2006

De senaste åren har medier (sådana som kommunicerar med avlidna) allt oftare dykt upp i medier (tidningar, TV, böcker) och det är alltså inte att undra på att den trendavkännande författaren Koontz också tagit till sig ämnet. Han gör det dock med en stor portion ironi (hoppas jag) i den första romanen om kocken Odd Thomas som jobbar på en snabbmatsrestaurang i en liten ökenhåla. Kocken kan tala med de döda som då och då hör av sig till honom för att få problem lösta eller får att få sin hämnd på den som tog deras liv.

När han försöker ställa ting till rätta har han hjälp av stadens polischef och flickvännen Stormy som båda tror på hans förutsägelser om kommande katastrofer och insikter i mordfall. De hör till de levande, men han har också vänner bland de som finns på andra sidan – bland annat en viss Elvis Presley.

Trots att boken är skriven med en god portion humor finns där en krypande spänning emellanåt. Koontz är en garvad författare som vet precis hur man ska få till en historia för att den ska ge mest träffeffekt.

CALLE JANSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22