Ö-MORDEN

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Gretelise Holm
Robinson-mordene 2003
Översatt av Maj Sjöwall
Pirat 2004

Danmarks mest omtalade kvinnliga deckarförfattare just nu, Gretelise Holm, anknyter till populärkulturen i denna roman, av Piratförlaget utsedd till Påskdeckare, och för all del, det här ägget är lite hårdkokt på sina ställen. En gammal man är på väg i jorden när en senil kvinna slår kryckan i kistlocket och menar att mannen inte är hemkallad till Gud utan har röstats ut av ö-rådet.

Holms huvudperson, journalisten Karin Sommer, befinner sig på en ö för att skriva artiklar om platsen och hör rykten om misstänkta dödsfall på ålderdomshemmet. Hon börjar rota och det handlar givetvis om mord.

Hennes förra bok, den första på svenska, hette Paranoia och nominerades till Glasnyckeln för sitt stringenta språk och ”typiskt danska” handling. Det är inte så stor skillnad här. Holm skriver fortfarande snärtigt och trots det tragiska ämnesvalet med mördade åldringar blir det inte socialstyrelse av alltihop, något som kunnat ske med en mindre skrivkunnig människa bakom tangentbordet.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22