NU I RO SLUMRA IN

Aug 7th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till Nu i ro slumra inAv M J Arlidge
Originaltitel Little Boy Blue, 2016
Översatt av Lena Kamhed
Lind & Co, 2018
ISBN 978-91-7779-325-0, inbunden, 400 sidor

För dig som inte läst något av Arlidge väntar en deckare som håller dig i spänning från första till sista sidan. Har du som jag läst alla fem böcker i Helen Grace-serien är denna bok alltför förutsägbar, på gränsen till tråkig.

Arlidge har hittat ett vinnande koncept han använder i samtliga deckare i det som kallas Helen Grace-serien. I Nu i ro slumra in får vi i inledningen vara med när brottet sker. Efter det får vi veta vad Grace gör vid tidpunkten för brottet. Och sedan startat polisens utredningsarbete. I alla böcker är det flera mord som utförs av samma gärningsperson. Denna gång rör sig mördaren i Southamptons bondage- och sm-kretsar.

Väldigt ofta förenar Arlidge brott, våld och sex och det finns alltid en personlig koppling till kriminalkommisarie Helen Grace – bokens hjältinna. Hon är en ovanlig polis som varken dricker eller är man och det är uppfriskande men räcker inte till i längden.

Har du inte läst något av Arlidge tidigare läs dem då i kronologisk ordning. Utvecklingen hos hjältinnan och hennes omgivning har betydelse för handlingen. Ska du bara läsa en tycker jag att du ska börja med Ole Dole, som är den första i serien eller Bro bro breja som är nummer två. Totalt har han skrivit fem Helen Grace-deckare och Nu i ro slumra in är den femte och senaste.

LOTTA MAGNUSSON

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge. Foto Mark Sims

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22