NOSHÖRNINGEN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Colin Forbes
Rhinoceros 2000
Översatt av Gull Brunius
Forum 2002

Forbes blev heltidsförfattare redan 1967 och denna bok är hans 24: e på svenska. Han skriver gärna om makt och politik. I Noshörningen mördas politiker i amerikanska och europeiska storstäder och det blir väldiga kravaller som får händelserna i Göteborg att likna en oskyldig karneval.

Med nyupprättad bas i Hamburg försöker Tweed vid brittiska underrättelsetjänsten i sällskap med de för Forbes läsare bekanta Paula Grey och Bob Newman hitta mördarnas spår. Hela tiden skapar författaren insikt om att ännu en katastrof väntar och en figur som kallas Noshörningen poppar upp lite här och var under sökandet.

Forbes har strålande rutin när det gäller att skriva den här sortens böcker, men han är också tillräckligt rutinerad för att det inte ska märkas så mycket. Det är spännande och rafflande episoder kommer tätt och får läsaren att vilja vänta blad. Detta är en roman med avsikt att skrämma och underhålla och som sådan fungerar den hundraprocentigt.

MARIA LINDKVIST  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22