NEVER GO BACK

Aug 20th, 2013 | By | Category: 2013-08 aug, Recension

Omslag till Never gp backAv Lee Child
Bantam Books 2013
ISBN  9780593065747

Child presenterar här nummer 18 i serien om Jack Reacher, hans hjälte som ständigt råkar in i trassliga situationer, ofta hamnar han där helt ofövållat, ibland, som här, tycks han söka upp besvärligheterna.

Läsaren kastas rakt in i handlingen. Reacher placeras i ett hotellrum, utan att få veta vad det handlar om. Snart dyker det upp par yngre män som uppmanar Reacner att ge sig av, vilket han vägrar.

Vad handlar det om? Han har bara återvänt till sin tidigare arbetsplats, nyfiken på den kvinnliga officer. Susan Turner, som tagit över hans skrivbord. Hon sitter anhållen, misstänkt för mutbrott. Reacher är också åtalad för två olika brott och har tilldelats två advokater.

Lee ChildNu tar handlingen fart. De båda åtalade, Susan och Jack, rymmer och lyckas komma över kontanter och kort så att de kan hålla sig undan förföljarna. Deras fiende har tillgång till alla de medel som behövs för att spåra den som vill hålla sig undan: passagerarlistor till flyg, hotellbokningar m.m.

Ständigt uppstår nya kriser.Flyktingarna tror att de är säkra. Men då dyker förföljarna upp.

Upprepade gånger klarar de sig undan i sista stund.

Boken är väldigt visuell, särskilt slagsmålsscenerna, som är som gjorda för filmen. Den är full av överraskningar. Just när man tror att faran är över, dyker den upp igen, från ett nytt håll.

När slutet kommer blir det ingen överraskning, även om spänningen finns kvar in i det sista.

Boken slutar med Reacher i väntan på en buss med okänd destination.

Den lille mannen har vunnit över en korrupt överhet, än en gång.

BENGT HEURLIN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22