NATTSVART

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Andy McNab
Deep Black 2004
Översatt av Gösta Zetterlund
Forum 2006

Detta är Andy McNabs (han heter inte så och psudonymen är fortfarande inte avslöjad) sjunde thriller. Hans huvudperson Nick Stone träffar under ett hemligt uppdrag i Sarajevo, Bosnien 1994 en man som försöker rädda en grupp civila. Tio år senare, efter ett personligt trauma, får han för sig att söka upp mannen som av bosnier kallades frälsaren. Nick hoppas att ett nytt sammanträffande kan få bort en del av hans hemska minnen. När han så småningom hittar den han söker är mannen långt ifrån det han verkat vara.

Sen händer det mycket. Han konfronteras med både terrorister och den amerikanska armén. Ett foto på islamistisk fundamentalist spelar en roll i historien.

Andy McNab skriver ultrarealistiska thrillers utan att vilja chocka för chockandets skull. Eftersom han får sina historier att kännas som tagna ur verkliga livet (ja, jag vet inte så mycket om de hemliga agenternas värld, men ändå…) är det svårt att lägga boken ifrån sig innan den är färdigläst.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22