NATTSKIFTET

Jun 18th, 2018 | By | Category: 2018-06 juni, Recension

Omslag till NattskiftetAv Michael Connelly
The late show, 2017
Översättning Patrik Hammarsten
Norstedts, 2018
ISBN 978-91-1-308246-2, inbunden, 357 sidor

Michael Connelly har en gedigen meritlista som polisromanförfattare, mycket med thrillerinslag. Nu börjar han med en ny huvudperson, den kvinnliga Los Angelespolisen Renée Ballard som är förvisad till nattskiftet eftersom hon anmälde sin förra chef på mordroteln för sexuella trakasserier. Hennes partner då vågade inte vittna till hennes fördel och hon fick behålla jobbet men förflyttades till den del som användes för att bli av med sådana poliser som inte har någon framtid.

Men hon trivs inte så illa. När hon och hennes nuvarande kollega stöter på en misshandlad prostituerad transvestit, och också blir indragna i en större skjutning på en nattklubb, bestämmer hon sig för att fortsätta utreda fallet med transvestiten. Det får hon egentligen inte, nattskiftet ska bara göra en första koll på en brottsplats och sedan lämna till dagens utredare.
Hon är envis och naturligtvis fixar hon detta.

Även om det är en ny serie är det samma vanliga drivna författare, men valet av huvudperson ger lite nya infallsvinklar. Så jag vill välkomna Renée till deckarvärlden.

LEIF-RUNE STRANDELL

Michael Connelly

Michael Connelly. Foto Terrill Lee Lankford

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22