NATTROND

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

Av Helene Tursten
Anamma 1999

Tursten har verkligen tagit sig sedan debuten. I den ville hon ha med så mycket att historien blev splittrad. Här är hon koncentrerad även om en kortfattad innehållsförteckning kan antyda mot satsen: boken innehåller nämligen spöken, kärlek i nuet och det förgångna, sjukhusromantik, veganer och ytterligare ingredienser. Men Tursten låter sin kriminalinspektör Irene Huss röra sig lätt och ledigt mellan falska och rikliga spår, visa både skarpsinne och kvinnlighet.
De starkaste avsnitten i boken handlar om en baglady, en kvinna som av lagstiftande myndigheter hamnat bland dem som fråntagits tak över huvudet på sinnessjukhuset. Tursten beskriver med stark indignation hur tillvaron ter sig för en sådan människa.
Det är inte något större fel på huvudintrigen heller. En vinternatt går strömmen på ett privatsjukhus i Göteborg. Respiratorn slutar fungera och en patient dör. Den ansvariga sjuksköterskan ligger mördad på det saboterade reservelaggregatet.
En stark återkomst för Tursten.

BIRGITTA HÄRNER

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22