NATTENS FAROR

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Sandra Brown
Hello, Darkness 2003
Översatt av Kerstin Kennedy
Richters 2004

För mig har Sandra Browns böcker oftast kännetecknats av att vara riktiga bladvändare. Så är fallet även i denna hennes senaste på svenska.

I USA har man en hel del radiostationer som spelar musik natten lång och där lyssnarna kan få komma in med frågor av alla de slag. Paris Gibson är ledare för en sådan radioshow och hon har fin kontakt med sina många lyssnare. En kväll får hon ett samtal från en man som kallar sig Valentino och han påstår att Paris har givit hans flickvän rådet att göra slut med honom och lämna honom. Valentino talar med mycket hotfull röst om att han just nu håller sin flickvän fången och att hon kommer att bli dödad inom 72 timmar. Sedan är det Paris tur.

Paris tar hotet på allvar och kontaktar polisen som just fått veta att stadens domare anmält sin unga dotter försvunnen. Dottern Janey är känd för att vara en festprisse och håller sig borta enbart för att reta sina oroliga föräldrar.

Polisen försöker kartlägga Paris och Janeys vänner och bekanta och får så småningom fram en diger lista, där minst tre namn verkar mer misstänkta än de övriga.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22