NÄRA DIG

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Nicci French
Beneath the Skin 2000
Richters 2003

Detta är författarparet Sean French & Nicci Gerrards andra deckare på svenska, under denna pseudonym. Jag tyckte mycket om den första och denna andra håller nästan samma klass.

Boken handlar om en psykopatmördare som beslutat sig för att döda tre kvinnor boende i samma område. Han skickar brev till var och en där han tydligt berättar att han kärmer väl till deras vanor och att han även varit inne i deras hem. Det första offret, Zoe, tar inte så allvarligt på hotet, men det slutar dock med att hon tar kontakt med polisen. Vilket tyvärr inte hjälper. Offer nummer två, Nadia, får samma polisteam som skydd, men inte heller hon klarar sig. Nadia är nummer tre i raden och hon visar sig ha mycket skinn på näsan. Hon är fast besluten att inte falla offer för denna perversa typ. Naturligtvis får hon samma team som skydd. Nadia utnyttjar poliserna och skaffar sig viktiga upplysningar, som gör att hon slutligen kan förstå vem som är mördaren, trots att han faktiskt har alibi.

Slutkapitlets knorr sitter bra.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22