NÄR SISTA STROFEN KLINGAT UT

Jan 21st, 2020 | By | Category: 2020-01 jan, Recension

Omslag till När sista strofen klingat utAv Marianne Cedervall
Lind & Co, 2020
ISBN 9789178616053, Inbunden, 336 sidor

Efter ett års uppehåll återkommer Marianne Cedervalls med sina karaktärer Anki och Tryggve i feelgooddeckarserien från Gotland. Författaren varvar den här serien med den om Mirjam och Hervor, som är minst lika populär.

Det börjar närma sig jul i Mullvalds där våra hjältar bor. Den pensionerade Anki med sina islandshästar och den likaledes pensionerade polisen och grannen Tryggve. Främst Anki har en vana att ramla rakt in i mystiska händelser och Tryggve har fullt sjå med att rädda henne ur allehanda knipor.

Ett manligt par, Tomas och Nils, som Anki och Tryggve tidigare har träffat i Italien dyker upp i trakten. Tomas är där för att forska efter vad som har hänt hans gammelmoster Dagny som försvann på ön på 50-talet. Det visar sig att forskandet river upp gamla minnen som vissa i trakten inte vill ska komma fram,

Anki pyntar och lagar mat inför julen, som ska bli en riktig familjefest. Barn, barn och släktingar. Men Gotland blir insnöat. En kraftig storm drar in och ingen kan ta sig någonstans. Ett klassiskt upplägg för mystiska händelser.

Dramat utspelar sig i detta väderinferno. På sedvanligt Cedervallmanér blir det ändå inte läskigt i överkant. Hon har skrivit ett oblodigt kontrakt med läsarna och det bara måste sluta tämligen lyckligt.

Jag blir alltid underhållen och läser med ett leende om Anki och hennes vänner. Naturligtvis utsätter hon sig för fara, men trygge Tryggve finns ju där. Kanske haltar intrigen något, men trevlighetsfaktorn överväger.

NISSE SCHERMAN

Marianne Cedervall

Marianne Cedervall. Foto Eva Lindblad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22